ŠTA JE THETA ISCELJIVANJE

Theta isceljivanje je model energetskog isceljivanja koji je utemeljila Vajana Stajbal, i sastoji se u meditativnom procesu koji nas isceljuje na svim nivoima bića (emotivnom, fizičkom, mentalnom i duhovnom) kroz usredsređenu molitvu Stvoritelju. Svako ko ima čistu veru u Boga, Sveti duh, ili Univerzalnu energiju može efikasno koristiti ovu tehniku bez obzira na starosno doba, pol, boju kože, veru ili religiju.
U Theta isceljivanju koristimo Theta moždane talase koji dovode do duboke relaksacije, dopuštajući nam da delujemo ispod nivoa svesnog uma. Theta talasi sadrže uspomene i osećaje, a takođe vladaju našim stavovima, uverenjima, i ponašanjem.

Kako izgleda Theta tretman?

Kroz koncept o Sedam nivoa postojanja, Theta praktičar povezuje se sa bezuslovnom ljubavlju, energijom i mudrošću Svega što jeste i uz pomoć “kopanja” po podsvesnim sadržajima pomaže klijentu da se oslobodi blokada i postigne ravnotežu na četiri nivoa: Osnovnom nivou, Genetskom nivou, Istorijskom nivou, i Nivou duše. Ovo nam može pomoći da savladamo telesna oboljenja i emocionalne probleme i promenimo navike. 
Osnovni nivo obuhvata sve ono što su nas učili u životu, uverenja koja smo prihvatili još od detinjstva i koja su postala deo nas. Genetski nivo sadrži uverenja koja smo nasledili od svojih predaka. U Istorijski nivo spadaju duboke genetske uspomene koje datiraju iz prošlih života ili kolektivne svesti čovečanstva, a Nivo duše obuhvata sve ono što jesmo.

PET ZABLUDA ZBOG KOJIH STE JOŠ UVEK SINGL

Tipovi i efekti Theta tretmana

Rad na uverenjima daje nam direktan pristup podsvesnom umu koji je sredstvo pomoću kojeg možemo menjati podsvesna uverenja. Ponekad mogu biti prisutna dvojna uverenja (istovremeno postojanje dva oprečna stava o jednoj pojavi) koja osobu stavlja u „začarani krug“, bez ideje kako da iz njega izađe. Na primer, osoba može svesno želeti uspeh, ali ako istovremeno nosi uverenje da su uspešni ljudi usamljeni, ona će podsvesno sabotirati uspeh bez obzira koliko se svesno trudila da to postigne. Osim strahova, postoje još neke „nevidljive“ podsvesne blokade, poput zaveta, zakletvi, i vezanosti koje isprepletane sa verovanjima grade snažan sputavajući obrazac po kojem razmišljamo i funkcionišemo.

ZAKAŽITE SVOJ TRETMAN KLIKOM NA LINK

Drugi važan aspekt Theta isceljivanja je Rad na osećajima, pomoću kog možemo brzo i lako naučiti osobu šta znači osećati se voljenom, poštovanom, i drugim osećajima koje osoba možda ranije nikada nije iskusila. 
Kog god da su porekla, uverenja doživljavamo kao svoja i u skladu sa tim se i ponašamo. Na osnovu uverenja, donosimo odluke, pravimo izbore, i kreiramo situacije, a retko kad zastanemo da bismo preispitali da li je naše uverenje ispravno ili ne. Theta isceljivanje pomaže nam da povratimo sopstvenu moć, da budemo ono što smo oduvek želeli da budete i ono što zaista u svojoj suštini jesmo.

Text: Andrijana Krsmanović za Coaching Magazine

Andrijana Krsmanović rođena je i odrasla u Valjevu. Završila je studije engleskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu 2011. godine kao stipendista Fonda za mlade talente. Obuke iz kristaloterapije, radiestezije i Theta healing tehnike isceljivanja završila je 2017. godine, a od 2019. godine ima zvanje reiki učitelja. Trenutno studira psihologiju u Novom Sadu i radi kao profesor engleskog, prevodilac, kristaloterapeut i Reiki Usui praktičar. U slobodno vreme bavi se sportom, stand up komedijom, i piše pesme, kratke priče, i priče za decu.

Fb: Fortuna Reiki & Crystalotherapy
IG: Fortuna Reiki & Crystals

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.