MOĆ KRISTALA

Šta su kristali?
Prelepi, misteriozni i moćni, kristali su nastali iz vatre, oteti su duboko iz utrobe Majke Zemlje, i oduvek su fascinirali čovečanstvo. Od davnina, kristali su se koristili za koncentrisanje energije, otklanjanje bola, i razvoj duhovne svesti. 

Antičke civilizacije koristile su kristale za prenošenje znanja i proricanje budućnosti, za odbijanje neprijatelja i pružanje zaštite u borbi. Čudotvornu moć kristala i dragog kamenja poznavali su i koristili druidski sveštenici, tibetanski monasi, srednjovekovni sveštenici, i američki indijanci. U hrišćanstvu se, u Jovanovom Otkrovenju, pominju kao temelji budućeg Hristovog grada. Indijska filozofija ih vezuje za energetske centre u telu (tzv. čakre), pri čemu različiti kristali odgovaraju različitim čakrama u zavisnosti od svoje vibracije i funkcije. Kristali se danas koriste pri izradi radio i telekomunikacionim sistema, kompjutera i satova, ali i najnovijeg tajnog oružja. Laserski kristali se se takođe ponekad koriste u delikatnim hirurškim intervencijama. 

Šta kristali mogu učiniti za Vas?

Kristali i drago kamenje emituju energetske vibracije koje pomažu punjenje energijom, isceljenje i oporavak organizma, održavanje ravnoteže, transformaciju emocija i duha i harmonizaciju našeg polja i sila prirode da bismo sa Majkom Zemljom činili skladno jedinstvo. Neki kristali ispuštaju energiju unutar ljudskog organizma, dok drugi sakupljaju sunčevu energiju za izlečenje tela. Ima i onih kristala koji otkrivaju čisto duhovno biće koje živi u svima nama i unose u naš život ljubav, mir, radost, izobilje i uspeh.
Kristali deluju na fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom nivou. Oni vraćaju u harmoniju suptilne energije i otklanjaju bolest, lečeći uzrok u korenu. Kristali deluju vibraciono, tako što ponovo dovode u ravnotežu biomagnetni omotač oko fizičkog tela i aktiviraju čakre, i na taj način regulišu vibraciono stanje tela. Balansiranjem čakri, mnoga stanja fizičke i psihološke nezdravosti i/ili disharmonije se mogu znatno olakšati ili u potpunosti prevazići. Čak je NASA potvrdila da kristaloterapija pozitivno utiče na organizam nakon što su istraživanja pokazala da gorski kristal može zaustaviti razmnožavanje virusa SIDE

Tajni sastojak slave i uspeha

Mnoge slavne ličnosti nikada se nisu razdvajale od svojih kristala. Filmska zvezda Elizabet Tejlor uz pomoć kristala oslobađala se nesnosnih bolova u kičmi, pevačica Šer pripisuje kristalima zaslugu za svoju privlačnost, a glumac Martin Šin veruje da mu je kristal koji je dobio od jednog kaluđera pomogao da preživi težak srčani udar koji je doživeo za vreme snimanja filma ‘Apokalipsa Danas’. Martin je kasnije taj kristal poklonio Lariju Kingu, poznatom TV voditelju šou emisija, kada je ovaj oboleo od srca. I zvezde kao što su Džejn Fonda, Širli Mek Lejn i Tina Tarner zaklinju se u neverovatnu moć kristala, i rado nose poludrago kamenje u vidu privezaka i prstenja.

ŠTA JE THETA ISCELJIVANJE

Ukoliko se pažljivo koriste, kristali mogu promeniti vaš život. Nošenje ili prisustvo nekog kristala u vašoj neposrednoj blizini može povećati energiju (karneol), očistiti prostor (jantar), ili privući bogatstvo (citrin). Možete izabrati kamenje kako biste pojačali svoju intuiciju (apofilit), povećali mentalne sposobnosti (turmalin), ili podigli samopouzdanje (hematit). Možete izabrati kamenje za izobilje (tigrovo oko), isceljenje (smitsonit), ili privlačenje ljubavi (rodonit ili rozenkvarc). Neki kristali, poput dimnog kvarca i crnog turmalina, imaju sposobnost upijanja elektromagnetnog zračenja. Grozd, geoda ili šiljak dimnog kvarca služiće kao sjajna dekoracija dok će istovremeno vršiti praktičnu svrhu energetskog pročišćavanja prostora.

ostali textovi

Text: Andrijana Krsmanović za Coaching Magazine

Andrijana Krsmanović rođena je i odrasla u Valjevu. Završila je studije engleskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu 2011. godine kao stipendista Fonda za mlade talente. Obuke iz kristaloterapije, radiestezije i Theta healing tehnike isceljivanja završila je 2017. godine, a od 2019. godine ima zvanje reiki učitelja. Trenutno studira psihologiju u Novom Sadu i radi kao profesor engleskog, prevodilac, kristaloterapeut i Reiki Usui praktičar. U slobodno vreme bavi se sportom, stand up komedijom, i piše pesme, kratke priče, i priče za decu.

Fb: Fortuna Reiki & Crystalotherapy 
IG: Fortuna Reiki & Crystals

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.