KREATIVNA I SVOJA ŽENA JARAC

Da li ste upoznali nekog u znaku Jarca a da ima u sebi jedan ceo svet umetnosti? Jarac je znak koji u svojoj sklonosti da bude često sam i distanciran, ustvari nalazi način da izrazi sebe i svoju ličnost. Jedan od takvih načina je pronalazak kreativnost u sebi. Ovo je priča o ženi koja je umetnik jer svoj život boji vedrim bojama i to prenosi na ljude oko sebe.

pročitajte: AMBICIOZNA I USPEŠNA ŽENA JARAC

Biljana je rođena u znaku Jarca, sa podznakom u znaku Device. Astrološki rečeno dupla zemljana. Device su poznate po praktičnost a sa Mesecom u Ribama Biljana stvara svoj divni svet mandala. Njen svet boja i kreativnosti dolazi do izražaja u stvaranju čarobnih mandala.  Kao pravi Jarac, veoma posvećeno i temeljito prilazi ozbiljno istraživanju sveta mandala. Ono što posebno je izdvaja jeste njena posvećenost, njena smirenost i potpuno poverenje koje stičete kada posmatrate njene radove i nju samu. 

Draga Biljana, šta za vas konkretno znači što ste rođeni u znaku Jarca i koje osobine ovog zemljanog znaka prepoznajete kod sebe?

Prvo želim da se zahvalim na pozivu, a zatim na lepoj najavi. Ima kod mene dosta osobina Jarca. Neke od njih si vec nabrojala, pa bih dodala upornost, odgovornost, ozbiljan pristup poslu, samodisciplina, rukovodjenje… ali i to sto kako sam starija izgledam sve mladje. Ima tu značaja i moj vladar na MC-u i to u Blizancima, pa se cesto bavim sa dva posla minimum, ali imam i spretne ruke i jezik.

ONLINE ŠKOLA ASTROLOGIJE ZA POČETNIKE

Vaš podznak Devica govori o tome da ste analitični, detaljni i i da umete da radite praktične stvari posebno u radu sa rukama. Da li je to zapravo ovaj čarobni svet mandala koji vi stvarate?

Da, i moj podznak mi daje staranje rukama, kroz pisanje, slikanje, više analiticnosti, bavljenje detaljima, stremljenje savrsenstvu.. Kako se vladar podznaka nalazi u Srelcu, ne čudi sto sam izabrala da proučavam i stvaram mandale. 

Vaš Mesec je u znaku Riba, koji govori o vašoj duši i vašoj potrebi da se kreativno izražavate i da svoje emocije pretvarate u kreativne ideje. Koliko ste ponosni na svoj Mesec?


S ovakvim osećajnim Mesecom, kroz mandale vizuelno izražavam unutrašnje i spoljanšnje svetove. Mesecu hvala na intuiciji koju mi podario. Hvala mu i na kreativnosti, ljubavi i veri u ljude. To sto mi je nekada teško da donesem resenje, što previše brinem o drugima i nije baš ono sto uvek volim kod sebe, ali učim. Ipak kada sve saberem i oduzmem, ponosna sam na svoj Mesec. Zahvalana sam mu na ovim dubokim emocijama, jer to su sve vredna iskustva. Bez njih bi ovaj Jarac bio previše ozbiljan, a ja to nisam.

Možete nam nešto više reći o mandalama i šta zapravo one znače?

Sama reč mandala na sankstitu znači krug i simboliše celovitost, povezivanje duhovnog i  materijalnog. Inače, mandale mozemo često videti i u prirodi, u preseku limuna, narandze… Koriste se često u meditaciji za uspostavljanje energetske ravnoteže. Stimuliše razne unutrašnje potencijale i šire vibracije za postizanje najvišeg smisla.

Šta  je vama inspiracija u vašem kreativnom radu ? Primećuje se da koristite jake kolorite, koja je vaša omiljena boja?

U kreiranju mandala i ostalih intuitivnih radova koristim razlicite boje a najprisutnije su mi crvena i zelena. Volim i žutu, plavu i ljubičastu. Volim boje i volim da se igram s njima. Kada su u pitanju oblici, najzanimljiviji su mi krugovi, a koristim i razne simbole planeta, čakri…

Sam proces nastajanja za mene je istovremenno i  meditacija i kreacija. Duboka koncentracija i igra s razlicitim bojama i oblicima, povezuju moje razlicitosti u jednu celinu. Taj proces nastanka slika za mene predstavlja veliko uživanje. Pored velike ljubavi i lepe energije u procesu stvaranja sa utkanom namerom, moji radovi donose meni i ljudima koji ih imaju harmoniju, ljubav, blagostanje i radost.

Za vaš znak je veoma bitno da ima svoj trenutak koji posvećuje sebi, pa samim tim velika potreba za slobodom. Na koji način ” punite svoje baterije” kada se izolujete i bavite sobom?

Da, volim i da se osamim i nikada mi nije dosadno sa sobom. Čitam, istražujem ono sto me zanima, igram uz muziki, dugo se kupam, uživam u eteričnim uljima, šetam često uz reku i sve to me regeneriše.

I za sam kraj, da li verujete u astrologiju? I koja je karakteristična rečenica za vas kao pripadnik ovog znaka?

Sa astrologijom imam lepa iskustva, čini mi se oduvek, a ozbiljnija od 1994. godine. Često imam u blizem okruzenju asrtologe i volim da znam trenutna dešavanja na Nebu. Tvoje radionice sa zadovoljstvom posetim, kad god mogu i koriste mi sva ta znanja. Upravo je “ja koristim” kljucna recenica po mnogima za moj znak, a ja bih dodala da “svako iskustvo može da nam bude samo od koristi.” 

ostali textovi

Text pisala za Coaching Magazin: Nena Janković, gost intervjua Biljana Ercic

Nena Janković astrologbavi se izučavanjem astrologije već 23 godine, 20 godina aktivno radi sa klijentima. Uža specijanost su joj karmički odnosi i tumačenje uticaja karme kroz natalni horoskop, kao i deo astrologije koji se naziva sinastrija ili uporedni horoskop. Radila je za mnoge medije. Vodila je astrološke emisije na radiju, pisala je i prevodila tekstove astrološke za ” Astrologus “, držala svoju astro školu koja je i dalje aktuelna. Saradjuje sa nekoliko astro portala, piše mesečne astrološke analize i astrološke textove za Blic ženu, a najviše se raduje kontaktu sa klijentima uživo. 
Izradjuje natalne ( životne ), godišnje, poslovne, ljubavne, uporedne, karmičke i horoskope za decu. Horoskope tumači ličnim kontaktom i putem vajbera i skajpa. 
Drži astrološke radionice iz oblasti Astro-healing-a na odredjenu temu. Ima svoj Youtube astro kanal.

Kanali: Youtube & Fb page: Nenna Astrosense

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.